Η Σουλτάνα και ο Καταραμένος Όφις

Για την αδελφή της γιαγιάς μου τη Σουλτάνα έμαθα την εξής ιστορία: Στην περιοχή της Ξάνθης όπου ζούσαν είχαν στη δούλεψή τους μια νεαρή μουσουλμάνα.
Ένα καλοκαίρι κατά το θερισμό οι εργάτες άκουσαν ένα φίδι κάπου μέσα στο χωράφι.-«Φύγε ‘συ» της λέει η γιαγιά Σουλτάνα «μην πάθεις τίποτε και χάσεις το μεροκάματο.»
Μόλις πλησίασε εκεί, πάτησε κατά λάθος την οχιά και το φίδι γύρισε και τη δάγκωσε πάνω από την παντόφλα που φορούσε. Ο σύζυγός της δεν ήταν στο χωράφι εκείνη τη μέρα. Η μουσουλμάνα όμως ήταν δυναμική – το’λεγε η καρδιά της. Γρήγορα – γρήγορα έζεψε το κάρο κι επέστρεψαν στο σπίτι. Βρήκαν τον σύζυγό της γιαγιάς Σουλτάνας και όλοι μαζί πήγαν στο ιατρείο. Ο γιατρός όμως απουσίαζε σε άλλο χωριό. Με πολλή αγωνία τον περίμεναν κι ευτυχώς έφτασε πριν είναι πολύ αργά. Της έκανε δε, την τελευταία ένεση που είχε στο ιατρείο. Το πόδι της εν τω μεταξύ είχε γίνει κατάμαυρο μέχρι ψηλά το γοφό. Χρειάστηκε αρκετές μέρες φροντίδας στο σπίτι μέχρι ν’αποκατασταθεί η υγεία της αν και το δάγκωμα της άφησε μόνιμο «κουσούρι» στο πόδι.
(Μαρτυρία Μαρίας Πετροπούλου)

Advertisement

About asimantiellada

Ιστορίες & αφηγήσεις από το παρελθόν

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: